Lokacija

Baška Voda je pitoreskni Hrvatski primorski gradic od nekih 1.500 stanovnika smješten podno planine Biokovo. Središnje je turisticko mjesto najljepše rivijere na Jadranu (Brela, Baška Voda, Promajna, Bratuš, Krvavica, Makarska,Tucepi, Podgora) .

Mocna planina, miris borovine, prekrasne plaže i cisto plavo more osvoje vas pri prvom susretu pa nije rijetkost da joj turisti ostaju vjerni desecima godina.

Nasuprot gradske lucice je otok Brac niti 3 milje udaljen (iza njega Hvar, pa Pelješac, Korcula … ) na kojeg se vrlo lako može stici unajmljenom brodicom kao i organiziranim izletima sa vecim brodovima. Nadaleko poznati bracki kamen ugradjen je u neke od najpoznatijih svjetskih gradjevina, medu ostalima i u Bijelu kucu i Taj Mahal.

Iznad površine baškovoškog mora može se u kojecemu uživati, ali podmorje je jednako tako atraktivno bilo za ronioce na dah bilo za ronioce s bocama za koje postoji ronilacki klub sa svom potrebnom opremom i naravno brodicom koja ih vodi na najatraktivnije podvodne lokacije.

Ako uspijete odvojiti dovoljno vremena grad Omiš na ušcu ljepotice-rijeke Cetine i njenog dubokog kanjona je samo na dvadesetak minuta vožnje, a drevni grad Split sa svojom dioklecijanovom palacom još samo tridesetak više.

U svakom slucaju slike govore više od rijeci pa ih pregledajte i procijenite sami.

Dolazeci u posjetu ne morate nositi kravatu premda kravata i njeno ime  potjecu od Hrvata. Naime hrvatski vojnici placenici su kravatu u njenom drevnom obliku nosili za službe u Francuskoj vojsci , a Francuzi su je prihvatili kao modni dodatak i nazvali 'cravate' (od 'Croate') prema njenim izumiteljima Hrvatima. Ostalo je povijest.

 

FOTO FOTO FOTO FOTO FOTO FOTO FOTO
Slika1 Slika2 Slika3 Slika4 Slika5 Slika6 Slika7
Slika8 Slika9 Slika10 Slika11 Slika12 Slika13 Slika14
Slika15 Slika16 Slika17 Slika18 Slika19 Slika20 Slika21
Slika22 Slika23

 

petar jurisic petar jurisic petar jurisic petar© 2011 Morski Konjic | Jeremy D. design template used Petar Jurišic